/Pogoji poslovanja
Pogoji poslovanja 2018-05-22T08:24:49+00:00

Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

Pasja teta, Kaja Perkovič s.p.
Hinka Nučiča 3
2000 Maribor
Slovenija
Davčna številka: 16486722
Matična številka: 8034290000

Telefon: 070 830 334
Email: info@pasjateta.si

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: www.psh-kozmetika.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina www.psh-kozmetika.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Ponudnik je Pasja teta, Kaja perkovič s.p. (v nadaljevanju Pasja teta). Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.psh-kozmetika.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.

Cene

Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Cene so v Evrih. Podjetje Pasja teta, Kaja Perkovič s.p.. ni davčni zavezanec, zato cene ne vsebujejo DDV. Redna cena označena ob artiklu, je cena posameznega artikla v naši spletni poslovalnici.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo v spletni trgovini (oziroma preko elektronske pošte ali telefona). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Dostop informacij

Pasja teta se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba v spletni trgovini Pasja teta ažurirajo in spreminja pogosto. Dejanska zaloga se lahko včasih razlikuje od informacije o zalogi prikazane na spletni trgovini www.psh-kozmetika.com.

Naročanje

Postopek naročanja poteka tako, da si izberete artikel in ob njem kliknete na polje “košarica”. Sistem samodejno vpraša, ali želite nadaljevati z nakupom ali pa zaključiti nakup na blagajni. Za zaključek in oddajo naročila kliknite na pošlje “blagajna”. Tam v obrazec vpišite sveje ime, naslov, telefonsko številko, email naslov in označite, ali je naslov in naslov za dostavo isti, v kolikor ne, lahko dodate še poljubni naslov, kamor bi želeli, da se vaša pošiljka dostavi. Na desni strani označiti, ali želite plačati naročilo preko spletne banke ali po povzetju. Pred oddajo naročila je potrebno strinjanje s pogoji poslovanja. Zadnji korak je klik na “nadaljuj”, s čimer je naročilo oddano. Na email boste prejeli sporočilo s podatki vašega naročila, poštar vam bo pa paket dostavil naslednji delovni dan. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. V tem sporočilu so informacije o nastanku naročila in povezava do spletnega mesta, kjer je shranjena ponudba v elektronski obliki.

Z vnosom vaših podatkov in strinjanjem s pogoji poslovanja dovolite Pasji teti, da vaše podatke shrani in jih v nadaljevanju uporablja le za pošiljanje pošiljk, ki jih naročite v spletni trgovini www.psh-kozmetika.com.

Dostava

Stroški pošiljanja znašajo 5,00 EUR za naročila v skupni teži do 5kg, 10,00 EUR za naročila v skupni teži do 10kg, 15,00 EUR za naročila v skupni teži do 15kg, za vsa naročila v skupni teži nad 15kg je cena pošiljanja 20,00 EUR. Brezplačna poštnina velja pri nakupu nad 90,00 EUR. Pri načinu plačila po povzetju se poleg poštnine zaračuna tudi stroške odkupnine v vrednosti 2,00 EUR. Osebni prevzem je mogoč samo po predhodnem dogovoru. Mesto prevzema: Salon za nego psov in šola razstavljanja PASJA TETA, Ribniška 2, 2000 Maribor, 070 830 334

Način plačila

  • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe Pošte Slovenije,
  • z nakazilom na račun upravitelja Pasja teta, Kaja Perkovič s.p. (po ponudbi / predračunu).

Rok dostave 

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13 uro, odpošljem že isti dan v primeru plačila po povzetju. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Velja za izdelke na zalogi. Za izdelke, ki niso na zalogi vas Pasja teta obvesti o roku dobave.

Pozor: Dejanska zaloga se lahko razlikuje od informacije o zalogi na spletni trgovini www.psh-kozmetika.com.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@pasjateta.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Barva izdelka, ki ga vidite na svojem ekranu, lahko odstopa od dejanske barve natiskanega artikla, zaradi odstopanj prikaza barv na posameznem (kupčevem) zaslonu. Uveljavljanje garancij zaradi odstopanja barv ni možno.

Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Blago je potrebno vrniti na naslov:

Pasja teta, Kaja Perkovič s.p.

Hinka Nučiča 3

2000 Maribor

Kupec zraven priloži račun in obrazec za odstop od pogodbe. Prejeto blago mora kupec vrniti v nepoškodovano in v nespremenjenem stanju v roku 14 dni od obvestila o vračilu blaga.
V kolikor so ti pogoji izpolnjeni ponudnik vrne kupcu kupnino brez poštnine najkasneje v roku 14 dni. Kupnina se nakaže na transakcijski račun kupca, ki ga ta sporoči v obvestilu o vračilu blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani ali pokazani tretjim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla svojega e-poštnega naslova.

Več o varovanju osebnih podatkov najdete na strani politika zasebnosti.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Pravno obvestilo 

Spletna trgovina Pasja teta in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Pasja teta spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pasja teta se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@pasjateta.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Pasja teta bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Pasja teta se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Pasja teta prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Pasja teta omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Pasja teta pregleda. Pasja teta ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali, ki po oceni Pasje tete ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Pasji teti dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.